Page content

Wat is Powerkiten?

Wat is Powerkiten?

Powerkiten, lekker vliegeren op het strandPowerkiten is een onderdeel van de vlieger sport waarbij je  met grote en krachtige vliegers gaat vliegeren. De naam verklapt het al een beetje als je het vertaalt, power = kracht en kiten = vliegeren. Eigenlijk dus gewoon kracht vliegeren:)

Deze powerkites (krachtvliegers) worden voor verschillende sporten gebruikt. Denk bv aan kitebuggyen, kitesurfen, powerkiten, bodydraggen, mountainboarden, snowkiten, icekiten en kiteskaten.

Deze sporten zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Met name het powerkiten zelf en het kite surfen. In iedere badplaats langs de hele Nederlandse kust zie je ze wel zodra er een beetje wind staat. Om die reden komen er wel ook steeds meer regels waar er wel en niet gekitesurft en gevliegerd mag worden.

Ronald naar voortgetrokken door een powerkite

Er zijn zelfs expedities naar Antarctica gemaakt met behulp van powerkites. Hier zie je bv Ronald Naar op skies die door een vlieger voort getrokken word.

Workshop powerkiten

Speciaal voor bedrijfsuitjes kun je nu eigenlijk overal wel workshops powerkiten volgen. Hier leer je onder begeleiding de fijne kneepjes.

Kun je alleen powerkiten op het strand?

Het strand is uiteraard wel de meest ideale plek om te powerkiten. Dit wil natuurlijk niet zegen dat het op andere plekken niet kan. Een groot grasveld of weiland is hier ook geschikt voor.

Het strand is wel de beste plek hier heb je doorgaans de meeste wind. Maar ook vaak de meest stabiele wind.

Mag je overal powerkiten?

Nee, de meeste gemeenten hebben hier regels voor en kunnen verschillen per gemeente maar ook per seizoen. Controleer dit dus altijd even voordat je gaat vliegeren.

Heel globaal hebben de meeste gemeenten wel ten noorden of ten zuiden van de drukke stranden iets van een sport of activiteiten strand waar gevliegerd mag worden.

Aanvullingen

Wij zijn altijd bezig onze artikelen aan te vullen of te verbeteren.

heb je zelf ook ideeen laat het me hieronder even weten. 🙂

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is Powerkiten?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Klik gerust eens door onze categorieën heen: