Page content

Wat is Ultimate Frisbee?

Ultimate Frisbee is een teamsport die binnen en buiten gespeeld kan worden. De teams scoren punten door een frisbee te passeren naar een teamgenoot die op of over de doellijn van de tegenstander staat.

Ultimate Frisbee spelregels

Ultimate Frisbee Egmond aan Zee

Het officiële aantal teamleden voor binnen is 5-tegen-5 en buiten 7-tegen-7. Het strand en gras zijn geschikte velden voor deze fanatieke sport. Simpelweg omdat er vaak gedoken wordt naar de frisbee. Bijvoorbeeld wanneer je de frisbee voor de neus van de tegenstander probeert te pakken… dan is een zachte landing wel zo fijn ;-).

Er mag niet gelopen worden met de frisbee en je mag hem maar een bepaalde tijd vasthouden. Voor binnen is dat maximaal 8 seconden en buiten 10. Lichamelijk contact is niet toegestaan. Een ‘schouderduwtje’ zoals in de voetbal mag dus niet.

Met vriendschappelijke wedstrijden, of gewoon een potje frisbee, worden de regels vaak aangepast. Zo kunnen de teams groter gemaakt worden en de maximum tijd voor het vasthouden van de frisbee worden verhoogd.

Ultimate Frisbee wordt gezien als het ultieme voorbeeld van fairplay. Meestal is er geen scheidsrechter aanwezig en zijn de spelers zelf verantwoordelijk voor een goed spelverloop.

Ultimate Frisbee : leuk om te weten

De gebruikte frisbees wegen 175 gram en hebben een diameter van 27,5 cm. In meer dan 62 landen zijn er federaties, (nationale)bonden en clubs van ultimate frisbee. In totaal beoefenen zo’n 7.000.000 miljoen spelers de sport, waaronder nationale en internationale competities. De Nederlandse Frisbee Bond heeft ongeveer 1100 leden verdeeld over 30 verenigingen en bestaat sinds 1979. De Belgian Ultimate Federatie had 150 leden in 2015 verdeeld over 26 clubs.

Ook Ultimate Frisbee spelen? First Choice Events komt naar jou toe!

Bij First Choice Events spelen we Ultimate Frisbee als onderdeel van Zeskamp of Beach Games. Het is een ideale sport voor teambuilding. Wij komen overal in Nederland op locatie. Mits er natuurlijk een weg naar toe is 😉

Ultimate frisbee superleuk als onderdeel van de zeskamp

Comment Section

0 reacties op “Wat is Ultimate Frisbee?