Gevonden wat je zocht?

Graag horen wij of je op onze website hebt gevonden wat je zocht.Help ons en krijg 15% korting op de eerstvolgende offerte!

Page content

Wat is bamboestieken

Wat is bamboestieken

Bamboestieken is een kunstvorm van Bamboe. Waarbij er van Bamboestokken en Elastiek de mooiste creaties worden gemaakt. De materialen verklaren al een beetje waar de naam vandaan komt, bamboe + (ela) stieken.

Bij deze kunst vorm van puur alleen natuurlijke materialen worden grote ruimtelijke kunstwerken gebouwd. Je kunt denken aan bruggen, torens en poorten. Deze kunnen voor decoratie gemaakt worden. Maar bamboe is sterk dus het kunnen ook echt gebruiksvoorwerpen zijn.
Zelf ook een teambuilding met bamboestiek

Workshop bamboe bouwen

bamboestiek workshop in noordwijkBamboestieken kunnen wij als bedrijfsuitje of teambuilding organiseren. Dit doen wij overal in Nederland zowel binnen als buiten. Voor groepen van 20 tot 750 personen hebben wij genoeg materiaal op voorraad.

Tijdens deze workshop bamboe bouwen gebruiken we vaak het thema samenwerking en krijgen de teams de opdracht om een brug te bouwen waar we ook echt over heen kunnen lopen. Heb je zelf een thema? laat het ons vooraf weten en we verwerken dit in de opdracht.

Techniek van het bamboe bouwen

Het maken van driehoeken of kubussen met diagonalen is belangrijk voor een stevige constructie tijdens de workshop bamboe bouwenOm stevige constructies te bouwen heb je een aantal basis vormen. Deze vormen kun je uiteindelijk stapelen of aan elkaar vast maken. De basis vormen zijn driehoeken (of piramides) of kubussen maar wel altijd met twee diagonalen per vlak.

Allemaal lekker wiskundig, daarom werken er bij ons naast kunstenaars ook TU studenten.

Bamboe stokken

Bamboestokken komen voornamelijk uit China en andere Aziatische landen. De Bamboe plant behoort tot de familie van de Gramineae (grassen)

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is bamboestieken

    Plaats een reactie


    *