Wat is bamboestieken

Wat is bamboestieken

Bamboestieken is een kunstvorm van Bamboe. Waarbij er van Bamboestokken en Elastiek de mooiste creaties worden gemaakt. De materialen verklaren al een beetje waar de naam vandaan komt, bamboe + (ela) stieken.

Is bamboestiek geschikt voor teambuilding?

Het bouwen met bamboe is uitermate geschikt voor teambuilding. Dit omdat het de aspecten die belangrijk zijn bij teambuilden goed combineert:
 • Iedereen kan het
 • Gezamenlijk werken aan het eindresultaat
 • Je bent afhankelijk van andere

 • Zelf ook een teambuilding met bamboestiek

  Bij deze kunst vorm van puur alleen natuurlijke materialen worden grote ruimtelijke kunstwerken gebouwd. Je kunt denken aan bruggen, torens en poorten. Deze kunnen voor decoratie gemaakt worden. Maar bamboe is sterk dus het kunnen ook echt gebruiksvoorwerpen zijn.

  https://youtu.be/j-c6zfd7Zw4

  Waarom is bamboe bouwen goed voor de teambuilding?

  Bij bamboestieken is samen werking zeer belangrijk het samenwerken tot een gezamenlijk doel.

   

  Workshop bamboe bouwen

  Bamboestieken kunnen wij als bedrijfsuitje of teambuilding organiseren. Dit doen wij overal in Nederland zowel binnen als buiten. Voor groepen van 20 tot 750 personen hebben wij genoeg materiaal op voorraad.

  Tijdens deze workshop bamboe bouwen gebruiken we vaak het thema samenwerking en krijgen de teams de opdracht om een brug te bouwen waar we ook echt over heen kunnen lopen. Heb je zelf een thema? laat het ons vooraf weten en we verwerken dit in de opdracht.

  Techniek van het bamboe bouwen


  Om stevige constructies te bouwen heb je een aantal basis vormen. Deze vormen kun je uiteindelijk stapelen of aan elkaar vast maken. De basis vormen zijn driehoeken (of piramides) of kubussen maar wel altijd met twee diagonalen per vlak.

  Allemaal lekker wiskundig, daarom werken er bij ons naast kunstenaars ook TU studenten.

  Bamboe stokken


  Bamboestokken komen voornamelijk uit China en andere Aziatische landen. De Bamboe plant behoort tot de familie van de Gramineae (grassen)
Dorien
Door

Dorien

op 11 Jun 2018

Wij willen op vrijdag 20 juli tussen 18.00 en 19.00 uur met zo'n 80 personen een piramide bouwen tijdens onze personeelsfeestje in Harmelen. We hebben een groot terrein rond ons bedrijf waar dit zou kunnen. Wat zijn de mogelijkheden en kosten als jullie dit verzorgen.Met vriendelijke groet, Dorien

Jasper Boekbinder
Door

Jasper Boekbinder

op 11 Jun 2018

Beste Dorien,Superleuk dat jullie een bamboetoren willen bouwen. het is geen probleem om dit programma bij jullie op het terrein te houden op 20 juli. We sturen je zo direct gelijk een voorstel per mail.Ps. ik heb je achternaam uit het bericht verwijderd :)

Reactie plaatsen