Referenties
Jasper Boekbinder
Referenties
10/06/2016
1 min
0

Vliegeren met de Preesman vriendengroep op het strand op Walcheren

10/06/2016
1 min
0

Wind dik aanwezig, tassen vol met vliegers en het zonnetje schijnt. Ideale combinatie voor de Preesman vriendengroep om te vliegeren op strand Walcheren. Na een korte kennismaking zijn we gelijk aan de slag gegaan. Immers is dat de reden waarom ze gekomen zijn.

Eerst rustig beginnen met kleine powerkites om het vlieger gevoel goed op te wekken. Dit was niet lang nodig, na een korte tijd gingen de echte powerkites al de lucht in. Lekker met de voeten in het zand over het strand gesleurd worden.

Na het intensieve powerkiten zijn we overgestapt van kracht naar strategie…. De Sanjo Kitefight! Een Sanjo is een type vlieger wat oorspronkelijk uit Japan komt. Daar is het een echte traditie! Je staat in een veld met andere vliegeraars. Wanneer het fluitsignaal komt worden de Sanjo’s opgelaten en is het de bedoeling om de andere vliegers de lucht uit te krijgen. Hoe je dit doet mag je zelf weten. Maar meestal worden de lijnen gekruist waardoor er eentje knapt. Of je probeert gewoon jouw Sanjo in een andere Sanjo te crashen ;-)

Al om al was het een erg leuke winderige geslaagde dag!

Tot de volgende keer :-)

 Vliegeren op strand Walcheren

Powerkiten Walcheren

Groepsfoto na powerkiten en sanjo kitefight


Facts:

Locatie: Walcheren

Datum: 1 oktober 2016

Programma: Powerkiten, Sanjo Kitefight

Gezelschap: Preesman vriendengroep

Aantal personen: 20

Reacties
Categorieën