4 redenen om te investeren in teambuilding
08 april 2017 
2 min. leestijd

4 redenen om te investeren in teambuilding

Elke werkgever streeft ernaar om een zo goed mogelijke sfeer op de werkvloer te bevorderen. Een sfeer waar de onderlinge verhouding en communicatie tussen de medewerkers goed zijn. Bij sommige bedrijven vormt de sfeer nagenoeg geen probleem, maar is het zaak deze sfeer ook te behouden. Bij andere bedrijven zou de sfeer wel een boost kunnen gebruiken. In beide gevallen geldt dat een teamuitje waarbij teambuilding centraal staat, de oplossing kan zijn.

Hieronder lees je waarom teambuilding nou zo belangrijk is en waarom het voor een werkgever ontzettend belangrijk is om hier zowel tijd als geld in te (blijven) steken.

1. Je leert elkaar in een andere setting kennen

De belangrijkste reden voor een teamuitje is natuurlijk het feit dat je elkaar beter leert kennen. Zeker voor een nieuw en jong bedrijf is dat belangrijk. Je ziet elkaar waarschijnlijk vrijwel dagelijks op het werk, maar ken je elkaar ook echt? Een andere setting zorgt ervoor dat mensen zich anders gedragen, waardoor je dus ook een andere kant van iemand ziet en leert kennen. Dit kan voor meer onderling begrip zorgen. Niet alleen tussen medewerkers, maar ook tussen medewerkers en het management.

2. Je leert beter te communiceren en samen te werken

Bij een teambuildingactiviteit gaat het er natuurlijk om dat je als team aan het einde van de dag iets bereikt. Je moet samen iets bouwen, een ‘probleem’ / raadsel oplossen, in teams een prestatie neerzetten. En waar je te maken hebt met een team, heb je ook te maken met communiceren. Zo’n teamuitje kan bijdragen aan een betere communicatie binnen het team. Je streeft immers allemaal hetzelfde doel na (als het goed is), denk aan het spel winnen, een mooi eindproduct neerzetten etc.

3. Je leert op elkaar vertrouwen

Naast het verbeteren van de communicatie, kan een teambuilduitje ook het onderling vertrouwen vergroten. Ga je als uitje een teamsport beoefenen, dan moet je bijvoorbeeld op je teamgenoten kunnen vertrouwen. Het gevoel van vertrouwen dat je tijdens zo’n dag opbouwt, blijft je natuurlijk bij en is ook op de werkvloer weer aanwezig. Het kan alleen maar bijdragen aan een beter verloop van de werkzaamheden en projecten.

4. Je hebt een gezellige dag

Betere werkrelaties zijn natuurlijk het doel van zo’n dag, maar het is ook gewoon een hele gezellige dag. Als team ben je er heerlijk even tussenuit. En als je geluk hebt, is het uitje zo memorabel dat je er dagen later bij het koffiezetapparaat nog steeds over praat.

Teambuildingactiviteiten voor iedereen

Hier bij First Choice Events hebben we teambuildingactiviteiten en bedrijfsuitjes voor iedereen. Zo kun je kiezen voor creatieve of juist hele sportieve activiteiten. Wat dacht je van een workshop ijssculpturen maken of lekker een dagje powerkiten? Kies datgene waarvan jij denkt dat dat het beste bij jouw team zal aansluiten en laat je verrassen. Wil je meer weten of ontvang je graag advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord en denken met je mee om zo het maximale uit jullie dag te halen.

Reactie plaatsen

Snel en makkelijk onze beschikbaarheid opvragen.

[gravityform id="3"]

Waarom kies je voor First Choice Events?

  • Klant beoordeling van 9.2
  • Binnen 15min. antwoord
  • Komen op iedere locatie