Referenties
Jasper Boekbinder
Referenties
05/12/2017
2 min
0

Zandsculpturen met de Eben Haezer School op het Eiland van Maurik

05/12/2017
2 min
0

Met het gezelschap  van de Eben Haezer School gingen wij zandsculpturen op het Eiland van Maurik. Meteen na aankomst werd er een kleine uitleg gegeven over hoe de groepen de mallen (de houten kisten waarin het zand wordt aangestampt) het beste konden vullen met zand. Ook werden er meteen een paar tips gegeven zodat ze wisten wanneer het zand goed genoeg aangestampt was. Nadat de mallen waren weggehaald kon het echte zandsculpturen beginnen.

De groepen begonnen met het maken van schetsen, zodat ze zeker wisten dat ze geen onnodige stukken zand af zouden schrapen. Na het maken van de schetsen kon het vormgeven beginnen. Bij zandsculpturen is het belangrijk dat je van boven naar beneden werkt en eerst de grote vormen maakt. Wanneer de grote vormen klaar zijn, kan er begonnen worden met de details. Zoals op de foto’s hieronder wel te zien is, had deze groep dat heel goed onder controle!

We vonden jullie een onwijs gezellige groep en hopen dat jullie genoten hebben! Geniet hieronder nog even na van alle foto’s :)

Eind resultaat zandsculpturen op het eiland van Maurik

Recreatie gebied eiland van Maurik

Het Eiland van Maurik (Betuwe) is een prachtig recreatie en natuurgebied. Uitermate geschikt voor allerlei activiteiten zoals watersporten, personeelsuitjes en bedrijfsuitjes.

Het Eiland van Maurik is ontstaan door de bouw van een stuwdam. Deze stuwdam ligt in de Neder-Rijn bij Amerongen. De rivier liep oorspronkelijk langs het dorp en is een paar honderd meter naar het noorden verlegd. Ter hoogte van Maurik ontstond een dode rivierarm. Het is vooral een recreatiegebied voor watersporters en een natuurgebied.

De resten van vroegere bedrijvigheid zijn hier nog steeds te vinden o.a. een oude steenfabriek.

Zandsculpturen Eben Haezer School

Zandsculpturen Eben Haezer School

Zandsculpturen Eben Haezer School

Zandsculpturen Eben Haezer School

 

Zandsculpturen Eben Haezer School

Zandsculpturen Eben Haezer School

Facts

Locatie: Eiland van Maurik

Datum: 12 mei 2017

Programma: zandsculpturen Maurik

Gezelschap: Eben Haezer School

Personen: 22

Reacties
Categorieën