Workshop zandsculpturen met spreekwoorden en gezegdes
Teambuilding
Jasper Boekbinder
Teambuilding
06/06/2018
3 min
0

Workshop zandsculpturen met spreekwoorden en gezegdes

06/06/2018
3 min
0

Het was vroeg in de ochtend toen het team van First Choice Events aankwam op het strand van Noordwijk. Je zou verwachten dat er wel genoeg zand aanwezig was op het strand, maar zelf hadden we een aanhangwagen vol met zand meegenomen. Strand zand is namelijk rond gemaakt door eb en vloed en als je probeert daar iets mee te bouwen, is het een kwestie van tijd voordat het instort. Probeer maar eens een zandkasteel te maken. In het begin gaat het allemaal nog wel, maar als je de hoogte in wil dan zakt het hele kasteel in elkaar. Voor het zandsculpturen wordt daarom gebruik gemaakt van rivierzand. In plaats van ronde korrels, zijn dit vierkante korrels en deze kun je wel op elkaar stapelen zonder dat het instort!

Toen alles eenmaal klaarstond was het tijd om te beginnen met de workshop. In teams van vier gingen de deelnemers aan de slag. De taken werden goed verdeeld: iemand ging water halen, een ander zand en weer een ander maakte een schets. Laagje voor laagje kwamen de blokken zand tevoorschijn. Toen was het tijd om het sculptuur zelf te maken.

Rome werd niet in 1 dag gebouwd

Iedereen had een andere aanpak. Met het thema spreekwoorden en gezegdes werd ook Google even geraadpleegd, want welke spreekwoorden waren er ook alweer. Alle neuzen dezelfde kant op, een rots in de branding, met je hakken in het zand staan en Rome werd niet in 1 dag gebouwd. Sommige hadden gelijk de smaak goed te pakken en de stukken zand vlogen nog net niet om je oren. Andere pakten het iets voorzichtiger aan en werkte laagje voor laagje het hele sculptuur af.

Tegen het einde aan kleurde de lucht grijs. We hadden al gehoord dat Delft al een flinke regenbui had gehad en dat deze onze kant op zou trekken. Nog even de presentaties en toen deze voorbij was ging iedereen naar het restaurant waar nog een lekkere lunch klaarstond. Even snel opruimen en voordat het weer helemaal los ging zat iedereen droog.

Al met al was het een geslaagde ochtend. De sculpturen waren niet bestand tegen de regen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Feiten

Locatie: Noordwijk

Datum: 31 mei

Programma: workshop zandsculpturen

Van een afstand de groep die bezig is met zandsculpturen     de Gotthard tunnel Mensen zijn bezig met een zandsculptuur van schoenen  Sculptuur van het coloseum: rome is niet in 1 dag gebouwd. Zandsculptuur: alle neuzen wijzen dezelfde kant op. Zandsculptuur van: zoals het klokje thuis tikt tikt die nergens Zandsculptuur van een kerk Zandsculptuur van hoofden. Zandsculptuur van een blikje heiniken. Zandsculpturen van schoenen waarbij de hakken in het zand staan. Een gezicht uit zand.  Een groepje had het gebouw van Bergmancinics nagemaakt.

Reacties
Categorieën