Referenties
Jasper Boekbinder
Referenties
05/24/2018
2 min
0

Open dag bij staatsbosbeheer

05/24/2018
2 min
0

Op tweede Pinksterdag stond First Choice Events bij Staatsbosbeheer op de open dag! Op een grasveld bij het buitengebouw van Staatsbosbeheer was het een gezellige, drukke en vooral ook mooie dag. Er waren allemaal kraampjes waar mensen van alles en nog wat konden doen. Zo kon je je eigen brood maken, in een kano het water op en in een aqabubbelbal het water op gaan. Zelf hadden wij pijlen, bogen, zand, kapla en sumpitan blaaspijpen mee.

Buitencentrum de Weerribben van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft door heel Nederland een aantal buitencentra’s. Een paar keer per jaar is er op zo’n buitencentrum een open dag waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. Een van die locaties heet de Weerribben en ligt in Overijssel en het is een prachtige locatie! Vlak bij het water en met een groot grasveld met andere woorden, de perfecte locatie om een aantal activiteiten te doen.

Bezoekers konden proberen de hoogste toren te maken met kapla blokjes of de mooiste sculpturen te maken met zand. Ook sumpitan was een druk bezochte activiteit. Sumpitan klinkt heel moeilijk, maar het is eigenlijk gewoon pijltjes schieten door middel van een blaaspijp. En dan is het de kunst om deze in de roos te schieten wat nog moeilijk was dan dat het eruit zag. De bekende versie van sumpitan is boogschieten. Met grote professionele bogen en een goede uitleg was het aan de bezoekers om de pijlen zo dicht mogelijk in de roos te schieten. En het is een aantal keer gelukt!

Al met al een dag vol met leuke activiteiten en creaties!

Feiten

Locatie: De Weerribben

Datum: Maandag 21 mei

Programma: Kapla, Boogschieten, Zand Sculpturen en Sumpitan

Gezelschap: Bezoekers van de Weerribben

Toren van Kapla Schieten met pijltjes door middel van een blaaspijp Het veld van het pijl en boogschieten De plek van First Choice Events van het zand sculpturen Een trap door middel van kapla blokjes Twee hoge torens door middel van Kapla blokjes Een jongen met een pijl en boog die gaat schieten Een man met pijl en boog die gaat schieten Kinderen die met een sumpitan blaaspijp aan het schieten zijn

Reacties
Categorieën